Primarul din Râmnicu Vâlcea, dus la audieri la DNA București

Primarul din Râmnicu Vâlcea, dus la audieri la DNA București
Publicat: 26/04/2013, 11:17
Actualizat: 31/03/2019, 10:14

Primarul PNL din Râmnicu Vâlcea, Emilian Frâncu, suspectat de luare de mită, a fost dus la audieri la DNA București, după ce timp de aproximativ cinci ore a fost interogat de către anchetatori în sediul Primăriei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

La ora transmiterii acestei știri, primarul fusese urcat de procurori într-o mașină pentru a fi dus la audieri la București.

Emilian Frâncu a fost audiat timp de aproximativ cinci ore în sediul Primăriei, alături de un angajat al instituției și de directoarea unei televiziuni locale, în al cărei sediu ar fi fost organizat un flagrant.

Conform unor surse judiciare, reprezentantul unei firme de construcții care viza obținerea unui contract de la Primărie ar fi lăsat la sediul televiziunii un plic cu 20.000 de euro, care ar fi trebuit să ajungă la primarul Emilian Frâncu.

Procurorii DNA au solicitat acte privind achizițiile făcute de primar din momentul preluării funcției, inclusiv documente care vizează proiectul și documentațiiile de execuție a pasarelei-pasaj Tudor Vladimirescu, de la intrarea în oraș.

Joi dimineață, procurorii DNA au făcut percheziții la sediul Primăriei Râmnicu Vâlcea, dar și la locuința primarului Emilian Frâncu (PNL.

Surse judiciare declarau că primarul este suspectat de luare de mită, în cazul unei pasarele construite la intrarea în orașul Râmnicu Vâlcea.

Potrivit declarației de avere depuse la preluarea mandatului, Emilian Frâncu are 3,8 hectare de de teren agricol și 0,8 hectare de pădure moștenite în județul Alba și 600 de metri pătrați în Râmnicu Vâlcea, deținuți împreună cu soția.

De asemenea, are două apartamente și o casă în Râmnicu Vâlcea. Un apartament de patru camere este moștenit în 1998, iar un altul, de cinci camere și 110 metri pătrați, este achiziționat 2003. Casa are 230 de metri pătrați și a fost finalizată în 2011, fiind deținută împreună cu soția.

Emilian Frâncu are și un autoturism Ford Focus Break din 2006, cumpărat în leasing. El mai declară obiecte de artă și de cult în valoare de 20.000 de lei, dobândite în perioada 1960-2008, o colecție filatelică și de carte rară evaluată la 36.000 de lei și bijuterii în valoare de 16.000 de lei. Frâncu mai declara că a înstrăinat, în 2011, 499330 de titluri de reconversie ANRP la valoarea totală nominală 289162.

De asemenea, la momentul comletării declarației el menționa și un împrumut în valoare de 43.000 de lei către Băjău Marin, dar și datorii de 49.680 de lei, 42.5000 de euro la Banca Transilvania și de 320.000 de lei la Libra Bank.

În declarația de interese, Emilian Frâncu menționează faptul că este asociat fondator la Fundația Vâlcea 1, membru fondator al Fundației „Colegiul Național Afaceri Interne”, care este de utilitate publică și președintele Asociației Filateliștilor Vâlcea.

În perioada 1992 – 1993, Frâncu a fost membru al Alianței Civice, iar între 1993 și 1998 a fost președinte al Alianței Civice Vâlcea. Ulterior, din 1998 până în 2001 a fost vicepreședinte PNL Vâlcea, în urma fuziunii dintre cele două formațiuni.

Din 2001 și până în 2009 a fost președinte al PNL Vâlcea și membru în Delegația Permanentă și CRN din PNL. Din 2007 a fost membru în Biroul Politic Central al PNL. El are la acest capitol și o observație: „În 1987 am fost primit în PCR, la DPTc Vâlcea, fără a avea vreo funcție de conducere”.

În aprilie 2009, Frâncu a preluat interimar conducerea PNL Râmnicu Vâlcea, după ce biroul municipal de conducere a demisionat în bloc, din cauza rezultatului slab obținut la alegerile parțiale pentru Primăria Râmnicu Vâlcea, organizate după arestarea fostului primar Mircia Gutău.

În august 2010, au fost organizate alegeri la PNL Râmnicu Vâlcea, iar Emilian Frâncu a fost reconfirmat în funcția de președinte al filialei, pe care o deține și în prezent.

Frâncu a fost ales primar al municipiului Râmnicu Vâlcea în iunie 2012.

Sâmbătă vor fi organizate alegeri în PNL Râmnicu Vâlcea, iar singurul care și-a depus candidatura până acum este Emilian Frâncu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Momentul în care un bărbat își dă seama că de 30 de ani locuia lângă...
Horia Tecău, luat pe cameră din bar de șefa de la taxe și impozite Sector...
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat...
„Plecați acasă!”. Turiștii din Barcelona au fost alungați de la terase și atacați cu pistoale...
Vali a murit la Costineşti, după ce şi-a presimţit sfârşitul: 'Să îmi reparaţi maşina şi...'
Cauza reală a morții lui Marilyn Monroe! Ce s-a întâmplat ore întregi cu trupul neînsufleţit...
Liceul în care un singur elev a luat examenul de Bacalaureat 2024
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Ce avere are Serghei Mizil: Fiul fostului demnitar a dezvăluit adevărul despre proveniența banilor săi...
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
Dacia lucrează la un nou model. Acesta va înlocui un BEST SELLER ce a dominat...
Alianţa lui Viktor Orban şi-a ales preşedintele pentru noul grup din Parlamentul European. Cine preia...
Imagini DE ARHIVĂ cu valurile de CĂLDURĂ de pe vremuri
S-a dat interzis pentru cei cu telefoane mobile. Toți românii trebuie să înțeleagă
Fără BAC la facultate. Lista universităților
Rezultate Bac 2024. Notele de la Bacalaureat, publicate pe edu.ro! Cum se face contestație și...
VIDEO Edu.ro Rezultate BAC 2024: S-au afișat notele. Scrie codul tău și află ce medii...
Cât de mult îl iubește Corina Caciuc pe Laurențiu Reghecampf: “Nu cred că există un...
Nikita, marea absentă de la Neversea. Motivul pentru care n-a mai ajuns să cânte cu...
BANCUL ZILEI. Bulă, care de-abia şi-a cumpărat o maşină, merge la un service auto: Cât...
Cum învingeau oamenii căldura înainte de aerul condiționat? Foloseau ventilatoare de mână, mergeau la film...
×